Zonnepanelen anno 2019

Zonnepanelen Almere

De zomer van 2018 en 2019 waren absolute recordjaren voor zonnepanelen! Het aantal zonuren zorgde voor een recordomzet. Steeds meer wordt er gekeken naar de mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen. Wil jij meer informatie? Of weten wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Schakel dan Zonnepanelen Almere in! De expert op het gebied van zonnepanelen.

Records verwacht in 2019

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen. Als de trend wordt gevolgd, verwachten we aan het eind van 2019 wederom een nieuw record. In totaal liggen er in Nederland ruim 12 miljoen zonnepanelen op daken. In 2017 werden 3 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd op de Nederlandse daken. Bijna 60% meer dan de 1,8 miljoen van 2016. Rekenen we met dezelfde groeicijfers voor 2019, dan zijn er dit jaar ongeveer 7 miljoen zonnepanelen bijgekomen. Voor een deel zijn dit zonnepanelen op woonhuizen. Maar vooral de toepassing van panelen op bedrijfsdaken neemt relatief snel toe!

Zonnepanelen huren

Niet iedereen heeft het budget om zonnepanelen te laten plaatsen. Het is een grote investering, waarbij spaargeld nodig is. Bij het huren van zonnepanelen is het niet nodig om direct een grote investering te doen. Wel profiteer je gelijk van duurzame energie. Daarnaast heb je geen omkijken naar de aanschaf, installatie, onderhoud en verzekeringen! Het huren van van zonnepanelen is daarom ook een ideale oplossing.

Salderingsregeling tot 2023

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meldde de Tweede Kamer afgelopen april dat de salderingsregeling in zijn huidige vorm blijft tot 2023. Door de verlenging van de salderingsregeling én de extra zekerheid die dit biedt, is het nu nog aantrekkelijker om over te stappen op zonnepanelen.

Kopen of wachten?

Op het moment van schrijven heeft een zonnesysteem (zonnepanelen) een uitstekende business case met een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 á 8 jaar. Dit is wel afhankelijk van de omvang. De website Milieucentraal.nl berekende dat een investering (systeem van 10 zonnepanelen), dat 18 jaar lang kosteloos stroom levert, een rendement geeft dat gelijk staat aan een spaarrente van 6% per jaar. Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk én betaalbaar. De afgelopen vijf jaar zijn zonnepanelen ongeveer een kwart goedkoper geworden. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *