Ben je op zoek naar een oppas voor jou kind, of kinderen? Dan is het een goed idee om al je opties af te gaan. Je wilt natuurlijk een prettige, betrouwbare oppas waarop je lange tijd kunt rekenen. Dat is zowel voor jou als voor je kind of kinderen namelijk prettig. Toch weten ook wij dat het lastig kan zijn om zo’n oppas te vinden. Daarom krijg je van ons enkele tips om dit gemakkelijker voor jezelf te maken. Ben je benieuwd hoe je dat kunt doen? Lees dan gauw door!

Doe navraag bij bekenden

Een oppas Amsterdam vinden is gemakkelijker dan een oppasser vinden in Sint Michielsgestel. Dat heeft alles te maken met het feit dat er in Amsterdam veel meer mensen wonen, waardoor de kans dat er een geschikte oppas tussen zit natuurlijk groter wordt. Toch is deze tip het proberen waard, ongeacht jouw woonplaats. Je wilt namelijk het liefst een oppasser die anderen aanbevelen, omdat je daar het makkelijkst op kunt vertrouwen. Doe dus navraag bij bekenden, familie en vriendin. Misschien kennen zij wel iemand!

Vraag het aan een buurmeisje of nichtje

Uiteraard kun je zelf ook nadenken over mensen die je kent en die misschien geschikte oppassers kunnen zijn. Bijvoorbeeld een lief buurmeisje of je nichtje, de oudere dochter van een collega of iemand anders waarvan je denkt dat het wel een geschikte oppas zou kunnen zijn. Denk hier dus even goed over na en doe navraag of zij misschien interesse hebben. 

Ga op zoek naar een ervaren oppasser uit de buurt

Wanneer je geen bekende kunt vinden is het in ieder geval fijn wanneer je een oppasser vindt die ervaring heeft. Dat is, na het kennen van een persoon, toch de beste eigenschap om een oppasser te kunnen vertrouwen en het idee te krijgen dat je op deze persoon kunt rekenen. Misschien woont er bijvoorbeeld wel een huismoeder in jouw buurt die vaak op meerdere kinderen past overdag. Dat zou een prima uitkomst kunnen zijn, want zo zal jouw kind ook leren omgaan met allerlei verschillende soorten kinderen.

Struin het internet af

Lukken de hiervoor genoemde opties niet? Dan is het tijd om het welbekende internet af te gaan struinen. Vooraf ben je hier misschien huiverig over, maar je hoeft echt niet naar Marktplaats om een goede oppasser te vinden. Wat beter werkt is om een oproep te plaatsen, of de profielen te bekijken, op een bemiddelingssite. Hier kunnen mensen elkaar vinden met betrekking tot vraag en aanbod van oppasdiensten. Werkt fantastisch!

Ga op zoek naar een oppasbureau

Liever lui dan moe? Zoek dan naar een oppasbureau. Hier zijn er meerdere van in Nederland. Je betaald een hogere prijs dan bij de gemiddelde oppas, maar je kunt wel vertrouwen op een professioneel bedrijf dat zorgt voor een oppasser met de juiste diploma’s en ervaring voor jouw kinderen. Dit kan bijvoorbeeld ook een grote uitkomst zijn wanneer jouw kind bepaalde bijzondere behoeftes heeft, van diabetes tot geestelijke beperkingen. De juiste oppas voor jouw kind is immers het belangrijkst!