Wat wil je later worden?

Opleiding Machinist

Een voor de hand liggende vraag van iedere ouder aan hun opgroeiende kind is: “Wat wil jij later worden?”. Een vaak lastige vraag voor kinderen. Kinderen hebben vaak nog dromen en komen aan met antwoorden als profvoetballer, actrice, minister, etc. Maar waarom dromen we niet meer op latere leeftijd? Je groeit namelijk nog steeds. Is het jouw droom machinist te worden? Meld je dan nu aan voor de opleiding machinist.

Goed voorbeeld doet volgen?

Wanneer je jong bent, heb je natuurlijk nog niet echt een idee wat je wil worden. Je kent alleen de voorbeelden uit jouw directe omgeving. Is je vader politieagent, of werkt je moeder in de zorg? Dan is de kans groot dat jij deze beroepen ook serieus overwogen hebt. Op de middelbare school moet je al een zeer belangrijke beslissing nemen. Deze beslissing is vaak zo groot, dat het een groot onderdeel is van de rest van je leven. Ja zal in deze periode namelijk moeten beslissen wat je de rest van je leven (ongeveer) gaat doen. Je gaat een studierichting kiezen en zet daarmee de eerste stap. En je komt er pas later achter of dit een goede stap was.

Kan je een gedegen keuze maken?

Plat gezegd komt het er op neer dat je moet kiezen tussen een theoretische of een praktische opleiding? Als de keuze gemaakt is, is het vrijwel onmogelijk om hem ongedaan te maken. De vraag is alleen? Wat het een keuze? Ben je in staat om op die leeftijd een gedegen keuze te maken voor de rest van je leven? De kans is groot dat je iets kiest wat je kent. Je referentiekader is immers nog klein. En eigenlijk kies je vaak ook helemaal niet zelf. Je kijkt naar wat je vrienden gingen doen. Het beroep van je ouders of overige familieleden.

Weet jij wel wat je wil worden!

Het kan ook zijn dat je al direct weet wat je wil worden. Je vind het werken met je handen leuk en bent erg praktisch ingesteld. Een kantoorbaan? Je moet er niet aan denken! Bekijk dan de opleidingen van Infravak. InfraVak (voorheen SPG InfraVak) is een samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven in Noord en Oost Nederland. InfraVak biedt verschillende opleidingen binnen de infra zoals wegenbouwer, waterbouwer, wegenwerker, stratenmaker en machinist.