Wat is een lichtstraat?

Lichtstraat

Het plaatsen van een dakraam (of dakramen) is voor veel huiseigenaren een aantrekkelijk idee. Het maakt de ruimte lichter, zorgt voor extra daglicht wat resulteert in een groter ogende ruimte. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het plaatsen van een dakraam. Zo kan er gekozen worden voor het plaatsen van een enkel dakraam of het plaatsen van een lichtstraat. Maar wat is een lichtstraat precies? En wat zijn de voordelen?

Lange constructie

Een lichtstraat is niets anders dan een lange constructie bestaande uit meerdere ramen op een rij. Lichtstraten worden voornamelijk geplaatst op platte daken en is daarom uiterst geschikt voor uitbouw, zoals een veranda of serre.

Haal het (dag)licht naar binnen

Met een lichtstraat van Lichtstraat Montage haal jij het licht naar binnen! En hoe fijn is daglicht? Bij het uitbreiden van jouw woning (zowel bestaand als nieuw), is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid lichtinval. Hoe komt het daglicht binnen? Is het huis té donker? Dan is een lichtstraat een zeer interessante optie. Hoe groter het oppervlak, hoe meer daglicht er in jouw huis zal zijn. Door deze lichtinval is het nog een heel stuk prettiger om in de woning te zijn. Het grote voordeel wat daarbij komt is dat de ruimte ook nog eens groter lijkt dan hij in werkelijkheid is!

Besparen op energiekosten

Een groot voordeel van de lichtstraat is natuurlijk het lichtinval. Tijdens de avonden en donkere dagen zal je minder vaak een lamp hoeven aan te zetten. Tegenwoordig worden de meeste lichtstraten geplaatst met speciaal glas met een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat je gaat besparen op de energiekosten. Daarnaast zijn in vele gevallen de lichtstraten onderhoudsarm.

Uitgebreide mogelijkheden

Het frame van de lichtstraat kan uit drie mogelijke materialen worden gemaakt, namelijk kunststof, hout of aluminium. Vooral aluminium komt vaak voor bij een lichtstraat. Bij vensters heb je over het algemeen de keuze tussen glas en kunststof. Als jouw keuze is gevallen op glas, moet je nog bepalen welke glassoort je precies kiest. Denk hierbij zeker aan de veiligheid! Veiligheidsglas of gelaagd glas is erg handig om inbraken te voorkomen. Bovendien zal het glas niet snel breken wanneer er bijvoorbeeld iets opvalt. Gelaagd hoogrendementsglas (HR+ of HR++) is de afgelopen jaren de standaard geworden.

Een wereld aan mogelijkheden

Er zijn legio mogelijkheden. De prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals materiaalkeuze, afmeting, plaatsing en afwerking. Kijk altijd goed naar wat past bij jouw huis en budget! Veel (woon)plezier met het extra daglicht dat een lichtstraat in jouw huis brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *