Black Friday, oftewel ‘’Zwarte Vrijdag’’ is in de Verenigde Staten  de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben overigens de werknemers vrij. Tevens is Black Friday het moment om te starten met kerstaankopen. In deze blog geven wij meer informatie over de achtergrond van Black Friday en de voordelen voor retailers. Veel leesplezier!

Wat kan je kopen?

Met Black Friday kan je van alles en nog wat kopen. De meeste bedrijven hanteren gigantische kortingen van ongeveer 50 tot 70%! Uit onderzoek blijkt het dat retailers zo een 70% van hun totale omzet (per maand) binnen één dag maken.

Of je nou zoekende bent naar een parfum, lingerie of zelfs ontastbare producten zoals videogames. Grote gameaanbieders zoals EA sports ,Ubisoft, Steam en Blizzard bieden gigantische kortingen.

De maand van gamers

De meeste gamers wachten met het kopen van spellen. De games hoeven niet per se net uitgekomen te zijn. Als het spel ongeveer rond augustus is uitgekomen, dan wachten de gamers met de aanschaf omdat ze precies weten wanneer er korting komt.

De gamer ziet diverse voordelen zoals: het gratis ontvangen van een DLC (ten waarde van €15,-) en complete pakketten. De retailer wil in die week zo veel mogelijk verkopen en zal het dus aantrekkelijker maken om meer producten af te nemen.

De retailer van videospellen biedt bijvoorbeeld een complete Playstation 4 bundel met twee controllers, een spel en gratis 3 maanden internet. Mede dankzij Black Friday heeft de retailer nu ten eerste meer producten verkocht en ten tweede meer omzet gegenereerd.

Ben je benieuwd naar een website waar je met een opslag een overzicht kan vinden met belangrijke en relevante aanbiedingen? Dan adviseren wij om de website van https://black-fridaykorting.nl/ te bekijken.