Waarom kiezen voor laminaat?

laminaat

Ben je op zoek naar een nieuwe soort vloer? Maar zit je te twijfelen welke soort vloer je gaat nemen? Met deze blog probeer ik je twijfel weg te nemen. Laminaat is helemaal hot namelijk. Hoe leg je een laminaatvloer? En wat heb je daarvoor nodig? Aan deze vragen en meer gaan we in dit artikel in vogelvlucht voorbij.

Wat is laminaat eigenlijk?

Laminaat is een composietplaatmateriaal. Dit materiaal is opgebouwd uit verschillende lagen. Laminaat als vloerbedekking bestaat meestal uit vier lagen: een kunststof onderlaag genaamd melamine, een drager, een laag bedrukt papier en een toplaag van kunstlaag. Met een mooie structuur kun je het laminaat een realistische uitstraling geven. Er zijn vijf soorten structuren: woodgrain, embossed, embossed in register, handscraped en chrome zone.

Aanbieder van laminaat

Laminaathal levert sinds jaar en dag laminaat van topkwaliteit. Op zoek naar laminaat met een gunstige prijs? Kom langs in de showroom of bekijk online alvast een deel van het assortiment!

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Laminaat is kleurvast en houd vocht tegen. Hout daarentegen is vaak lastig schoon te houden en verkleurd snel door de zon. Laminaat is gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft het enkel te stofzuigen en te dweilen. Ook de prijs van laminaatvloeren is niet iets om je rot van te schrikken. Veel aanbieders bieden hun laminaat met veel korting aan vanwege de hevige concurrentie in de markt.

Waar moet je voor oppassen met laminaat?

Krassen zijn vaak moeilijk weg te schuren zijn of bij te werken. Zorg er dus voor dat je zware objecten voorzichtig verplaatst.

Wat heb je nodig om een laminaatvloer te leggen?

Een ondervloer, plinten, tape, potlood, meetlat, decoupeerzaag, een hamer, plintensnijder, winkelhaak en een hobbymes.

Hoe leg je een laminaatvloer?

Breng eerst een ondervloer aan om ervoor te zorgen dat de vloer mooi gelijk ligt en dat het geluid gedempt wordt. Ook zorgt de ondervloer voor isolatie. Snij de randen van de ondervloer met een hobbymes af. Plak de naden vast met tape zodat de ondervloer op zijn plek blijft liggen. Leg de vloer niet te strak tegen de muur aan, laminaat kan namelijk uitzetten. Hou 1cm vrij. Zaag het laminaat met de decoupeerzaag op maat. Leg het laminaat met de meskant naar de muur, dan klikt het laminaat beter in elkaar.