Waarom festivals zo mateloos populair zijn

Festivals

1115 festivals telt Nederland anno 2019. In 2018 werden er maar liefst 279 minder festivals georganiseerd. De opmars van festivals is in Nederland dus heel erg groot. De helft van de festivals draait om muziek, een deel ook om theater en kunst. Een festival is een plek waar je naar toe gaat met je vrienden om rond te hangen, te eten, te drinken en naar muziek van een bekende DJ te luisteren of kunst te bekijken. De meeste festivals worden in de periode mei tot begin september gehouden, maar tegenwoordig worden festivals steeds meer door het hele jaar gehouden.

Foodtrucks zijn hot

Op festivals zijn steeds vaker foodtrucks te vinden. Zo zijn er zelfs speciale foodtruckfestivals. Mensen letten heel erg op voeding in deze tijd. Zo willen mensen graag gezond eten. Daarnaast willen ze culinair eten en iets anders voorgeschoteld krijgen dan normaal. Verse voeding en gezonde shakes zijn hot. Het is daarnaast goed om ook een muziekprogramma toe te voegen aan dit festival.

Festivals zijn gezond

Als het mooi weer is kun je op het terras gaan zitten of in de zon liggen, maar je kan ook naar een festival gaan. Als je naar een festival gaat, loop je namelijk heel veel. De meeste mensen lopen tussen de 10 en 17 kilometer op een festivaldag. Ook sta je de hele dag in het zonnetje, dus de vitamine D voorraad wordt goed bijgevuld. Ook zorgt een festival ervoor dat je mentaal even oplaadt. Samen met je vrienden naar je favoriete muziek luisteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Een festival lijkt wel op ‘de ideale samenleving’

Op een festival is iedereen vrolijk, het is mooi weer en de muziek is top. Festivals anno 2019 zijn meer dan een muziekfeest. Zo kun je er vaak in kleine attracties, kun je yogales volgen, een tattoo laten zetten en je kunt overnachten op de festivalcamping. Als je even weg wilt uit de dagelijkse sleur, ga dan naar een festival.