Voor welke vorm van leasen moet ik gaan

Zit je erover na te denken om een auto te leasen? Of misschien denk je wel aan een elektrische auto leasen. Je kunt kiezen uit verschillende vormen van leasen, maar welke past het beste bij jou? In deze blog lees je welke verschillende vormen er zijn.

Operational lease

Deze vorm van leasen is het meest bekend. Deze vorm wordt namelijk door de meeste bedrijven gebruikt. In dit contract wordt bepaald voor welke periode het contract geldt en wat het maximaal aantal kilometers is per jaar. Je bent niet zelf de eigenaar van de auto, maar de leasemaatschappij is hierbij verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering en reparaties. Oftewel, de leasemaatschappij is economisch eigenaar van de auto.

Shortlease

Bij shortlease heb je een kort leasecontract. Dit is korter dan bij operational lease. Shortlease kan handig zijn wanneer je een bepaalde auto een tijdje wil uittesten of wanneer je regelmatig van auto wil veranderen. Daarnaast kan shortlease handig zijn wanneer er bij bedrijven sprake is van seizoensgebonden werk of proeftijden. Bij shortlease kan er vaak per maand of per dag opgezegd worden. 

Private lease

Private lease is leasen voor particulieren. Bij leasen wordt vaak gedacht aan zakelijk leasen, maar ook als particulier kun je leasen. Door te kiezen voor private lease, ga je voor gemak. Je geniet namelijk van een nieuwe auto, zonder dat je hier de portemonnee voor hoeft te trekken. Je zit natuurlijk wel vast aan maandelijkse kosten, maar het scheelt in de kosten voor de aanschaf. Alles wordt geregeld, behalve de benzine- of energiekosten en eventuele bijkomende kosten zoals boetes en parkeerkosten. 

Financial lease

Deze vorm van leasen wordt voornamelijk zakelijk gebruikt. Hierbij ben je wel eigenaar van de auto, dus je bent verantwoordelijk voor o.a. de verzekering en het onderhoud. Dit in tegenstelling tot operational lease, waarbij de leasemaatschappij hiervoor verantwoordelijk is.

Op deze manier ben je op de hoogte van de verschillende manieren van leasen. Kijk goed naar wat het beste bij je past en kies daarvoor! Ben je eruit en ga je een elektrische auto leasen? Dan is de volgende stap het kiezen van een auto. Zo heb je de Hyundai Kona Electric die je zou kunnen kiezen, maar je kan ook gaan voor de BMW i3 of een Tesla. Dit zijn drie voorbeelden van elektrische auto’s, maar er zijn natuurlijk nog meer. Vergelijk verschillende auto’s om erachter te komen welke het meest geschikt is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *