Voeding trends voor 2020

Chinees restaurant Zwolle

Elk jaar worden we weer wijzer over voeding. Elk jaar worden er kookboeken uitgebracht met gezonde recepten. In dit artikel gaan we de grootste voedingstrends voor 2020 op een rijtje zetten voor jou. 5 trends die je in 2020 ongetwijfeld gaat merken. Zoek je een Chinees restaurant in Zwolle? Bekijk de website van Kota Radja door op de link te klikken.

Seizoensgerelateerd eten

In restaurants, maar ook in huishoudens wordt seizoensgebonden eten steeds populairder. Hoe komt dat? De natuur produceert elk seizoen verschillende soorten groenten. Om de natuur zo min mogelijk te belasten is het beter om te eten wat de natuur biedt. Het kost de natuur namelijk veel meer energie om zomerproducten in de winter te laten groeien.

Zoveel mogelijk puur eten

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te weten wat ze eten. Door producten puur te kopen weet men wat de voedingswaarden zijn. Vaak worden er in gemixte, voorbereide maaltijden ingredi├źnten gestopt die niet nodig zijn. Het is daarom aan te raden om te koken met pure en natuurlijke producten en kruiden. Op deze manier weet je dat er bijvoorbeeld niet onnodige zoetstoffen in het product zitten.

Veel groente eten

Mensen eten over het algemeen nog te veel suiker en te veel vet. Een deel van de Nederlanders haalt de aanbevolen hoeveelheid groente niet. Toch zien we dat veel Nederlanders bewuster gaan leven. Ze gaan meer sporten en eten meer groenten. Je kunt eigenlijk nooit te veel groenten eten. Steeds meer restaurants spelen in op vegatarische-veganistische gerechten en serveren groente in plaats van aardappelen.

Snacks tussendoor

Veel bedrijven en huishoudens snacken gezonder. Op de basisschool is het bijna verplicht om fruit mee te nemen in plaats van een koekje. Gezond tussendoor snacken blijft ook in 2020 onverminderd populair. Neem dus een stuk fruit in plaats van snoep als je naar school gaat, naar het werk of als je thuis bent! Daarnaast kun je ook groente meenemen van thuis om te eten als tussendoortje. Ook een bifi worstje is gezond! Er zitten gezonde vetten in die je lichaam nodig heeft.

Verspilling tegengaan

In restaurants blijft verspilling een heikel punt. Verspilling tegengaan is iets wat in 2020 op de agenda staat. Aan restaurant de schone taak om ervoor te zorgen dat de porties genoeg zijn, maar niet te veel.