Bedrijfsuitje

Het bedenken van activiteiten die je kunt doen tijdens je bedrijfsuitje kan nog wel eens lastig zijn. Er zijn onwijs veel dingen die je kunt doen met je collega’s ten behoeve van teambuilding, het even niet denken aan werk en natuurlijk veel gezelligheid. Je kunt een dagdeel, zoals de avond, aan een bedrijfsuitje wijden of je kunt een hele dag hiervoor vrijmaken. Omdat er ook verschillende bedrijfsuitjes bestaan, zijn er ook verschillende partijen die dit aanbieden. Een bedrijfsuitje is natuurlijk, afhankelijk van wat je wil, het leukst wanneer het een compleet feestje is. Eerst een leuke activiteit en vervolgens de dag afsluiten met heerlijk eten.

Bedrijfsuitje tips zomer

In de zomer kun je een bedrijfsuitje natuurlijk heel goed buiten doen. Er zijn erg veel dingen die je buiten allemaal kunt doen, zoals golfen op het strand, outdoor lasergamen, paintballen of powerkiten en vervolgens kun je dit afsluiten met een lekker etentje.

Bedrijfsuitje tips winter

In de winter is het uiteraard fijner om activiteiten te doen waarbij je niet last hebt van de kou buiten en dus iets indoors moet gaan verzinnen. Enkele voorbeelden hiervoor zijn bowlen, karten, escape room of heerlijk gaan wokken.

Wat doen?

De keuze maken wat je nu daadwerkelijk gaat doen is per situatie en bedrijf verschillend. Het is een kwestie van smaak, wat het een stuk moeilijker maakt. Afgezien daarvan kunnen de organisatoren van een bedrijfsuitje je vaak adviseren en helpen aan een bedrijfsuitje die bij jullie past. Je kunt aangeven wat jullie voor ogen hebben en vervolgens kan de organisatie bekijken of dit haalbaar is of je kunt er helemaal blanco in staan en de organisatie met een idee laten komen. Vaak kun je al wel inspiratie op doen via de website van de organisatie waar je je bedrijfsuitje wil organiseren.

Waarom een bedrijfsuitje?

Waarom zou je nu tijd en geld besteden aan een bedrijfsuitje. Wat is het nut? Een bedrijfsuitje kan namelijk erg positief werken en hierdoor de effectiviteit en de kwaliteit van het werk bevorderen. Daarnaast bouw je een sterkere band op met je collega’s en blaas je even wat stoom af doordat je niet aan werk hoeft te denken die dag. De werkgever laat dan ook zien aan het personeel dat hij waardering heeft voor wat zij iedere dag doen en de medewerkers kunnen natuurlijk verheugen op deze dag.