Succesvol exporteren. Hoe doe je dat?

export

Bedrijven die producten leveren, hebben te maken met de kosten die voortkomen uit transport. Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden als je wilt gaan transporteren. Welke mensen heb je nodig? Wat moeten deze mensen kunnen? Deze vragen en meer worden in dit artikel beantwoord. KC Trading is specialist op het gebied van containers die geschikt zijn voor transport.

Koelcontainer nodig?

Marktonderzoek doen

Het is belangrijk om eerst te onderzoeken welke landen geschikt zijn om naar te exporteren. Jouw product moet wel aansluiten op de vraag in een bepaald land. Bij voorkeur kun je een ervaren marketingman uit het betreffende land inschakelen voor advies. Dit scheelt jou veel tijd en moeite.

Op de hoogte zijn van de wetten en regels

Het is heel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de wetten en regels. Als je naar het buitenland gaat exporteren is het belangrijk dat je op de hoogte bent van invoerrechten van verschillende landen.

Meer te weten komen over verschillende landen en culturen

Als je jouw product succesvol wilt exporteren naar het buitenland dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de gewoontes en omgangsvormen. Als je binnenkomt bij een bedrijf om jouw product te presenteren moet je op de hoogte zijn van de do’s en don’ts.

Haal een goede transportplanner in huis

Zonder een transportplanner kun je niet een succesvol transport opzetten. Een transportplanner kijkt welke weg je het beste kunt nemen. Vaak wordt een transport uit Azië meerdere keren overgeplaatst. De transportplanner zorgt ervoor dat elke overdracht goed gepland is. Als transportplanner moet je niets aan het toeval overlaten. Je moet altijd bereikbaar zijn. Waarom? Het kan zijn dat goederen vertraging oplopen tijdens het transport. De transportplanner kan dan ingrijpen door het transport via een andere route te laten verlopen zodat de goederen toch op tijd op de bestemming komen.

Ga in zee met een bekwame vrachtwagenchauffeur

Tegenwoordig verloopt veel transport via snelwegen, zeker als je vooral in West-Europa actief bent als bedrijf. Het is belangrijk om een bekwame vrachtwagenchauffeur te regelen voor je tranport. Zorg dat je een vrachtwagenchauffeur inschakelt die een diploma heeft en het liefst ook over veel werkervaring beschikt.