Skunk wietzaden

Skunk wietzaden

Skunk is 1 van de bekendste wietsoorten. De term is oorspronkelijk gebaseerd op de geur van een stinkdier (skunk) die vaak met wiet geassocieerd wordt. De term vindt zijn origine in jaren ’70 Amerika, toen mensen de “skunky” geur van wiet associeerden met de geur van een stinkdier.

Soorten Skunk wiet

Er zijn 5 soorten skunk wietzaden beschikbaar: Afghan, Afghan autoflower, Amnesia lemon, Big bud en Super skunk. Elk van ze kost 7.99 euro per zaad met een lagere prijs per zaad bij grotere afname.

THC-gehalte

Het THC-gehalte van skunk wiet is best hoog. Deze soort wiet is dus best potent en heeft een psychoactieve werking. Een hoog THC-gehalte is zo typisch voor skunk dat deze term zelfs voor ongeïdentificeerde types wiet met een hoog THC-gehalte wordt gehanteerd, alleen al om het THC-gehalte.

Skunk wietzaden

Origine van skunk wiet

Skunk begon als kruising tussen de wietsoorten Afghani, Acapulco Gold en Colombian Gold. Tegenwoordig is skunk zo vaak gekruist dat er een oneindig aantal variates op bestaat.

Waarschuwing

Omdat het THC-gehalte van skunk zo hoog is wordt het aangeraden dat beginnende rokers een beetje voorzichtig zijn ermee.

Waar te koop

Skunk wietzaden zijn te koop bij Goldseeds