Je huis verkopen? 4 tips!

woning verkopen

Dus, het is zover: je gaat verhuizen. Althans, je hebt je droomwoning al het op het oog of misschien zelfs al gekocht, maar nu je huidige woning nog van de hand zien te doen. En dat natuurlijk tegen de hoogst mogelijke prijs. Hoe pak je dit aan? De volgende tips kunnen je ongetwijfeld op weg helpen! Meer weten? Neem contact op met een makelaar. Bijvoorbeeld Soeteman Makelaars: makelaar in Nijmegen.

Tip 1: Een makelaar inschakelen

De eerste tip is wellicht meteen de allerbelangrijkste: schakel een verkoopmakelaar in. Ruim negen op de tien huizenverkopers doen dit en dat is niet voor niets. De makelaar kent de markt namelijk door en door en heeft al talloze malen eerder met dit bijltje gehakt. Hij begeleidt je bij het rondleiden van potentiële kopers, het onderhandelen en uiteindelijk het opstellen van de koopovereenkomst.

Bovendien staat de verkoopmakelaar volledig aan jouw kant: jij huurt hem in om het onderste uit de kan te halen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet dat ook de kopende partij veelal een makelaar in de arm heeft genomen. Deze behartigt juist hun belangen, waardoor het verstandig is daar iemand tegenover te zetten die het klappen van de zweep net zo goed kent.

Tip 2: Goede foto’s

Bij het aanprijzen van je woning geldt dat een beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Mogelijk geïnteresseerden scrollen op Funda of andere woningsites als eerst de foto’s door. Zorg daarom voor professionele, scherpe foto’s, die een duidelijk beeld geven van de woning. Zorg ook dat vertrekken in hun geheel gefotografeerd worden, zodat je een goede indruk van de hoeveelheid ruimte geeft.

Tip 3: Laat een buitenstaander je woning ‘proefbezichtigen’

Als je een bezichtiging of Open Huis organiseert, wil je natuurlijk dat het huis zo goed mogelijk voor de dag komt. Kleine mankementen zul je proberen te verhelpen of verbergen. Echter, aan veel kleine dingen ben je door de jaren heen waarschijnlijk dusdanig gewend geraakt dat ze je zelf niet eens meer opvallen. Vraag daarom eens een vriend(in) of familielid de woning door te lopen en te bekijken wat hem of haar opvalt.

Tip 4: De welbekende appeltaart

Oké, het hoeft natuurlijk niet per se een appeltaart te zijn, maar geur is wel degelijk belangrijk. Door te zorgen dat je woning lekker ruikt, kun je daadwerkelijk kopers over de streep trekken. Of wellicht is eerder het tegenovergestelde waar en haken mensen af bij het ruiken van eigenaardige geurtjes. Maak dus goed schoon en creëer een natuurlijke geur, dus niet de geur van chemische schoonmaakmiddelen. En dan komen we tóch automatisch weer uit bij de ouderwetse appeltaart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *