Je bedrijfspand als visitekaartje? 6 tips!

Bedrijfspand

Heb je het weleens meegemaakt dat iemand het over een bedrijf had waar je eigenlijk niets van wist, maar waarvan je precies weet waar het zetelt? Dat bereik je met een mooi bedrijfspand als visitekaartje. Het tegenovergestelde is ook waar: als je je bedrijfspand verslonst zal dit onherroepelijk een effect hebben op je imago. Onderhoud is dus essentieel! Denk in ieder geval aan de volgende zaken en je maakt met je pand een goede indruk op (potentiële) klanten!

Tip 1: Regelmatig ramen (laten) wassen

Allereerst is het belangrijk een schoonmaker uit Amersfoort in te huren om met enige regelmaat de ramen van je bedrijfspand te wassen. Vieze ramen geven een slordige indruk, die zomaar zijn uitwerking kan hebben op je reputatie. Laat ze daarom bijvoorbeeld eens in de twee weken of iedere maand wassen door een professional.

Tip 2: Gevels laten reinigen

Wanneer je dan toch een schoonmaakbedrijf inschakelt, is het verstandig ook afspraken te maken over het periodiek reinigen van de gevels. Naast dat smerige gevels er niet bepaald fraai uitzien, kan deze viezigheid ook blijvende schade aanrichten. Erg belangrijk om de gevels in ieder geval jaarlijks te laten reinigen dus.

Tip 3: Schilderwerk onderhouden

Daarnaast krijgen ook de deuren en kozijnen dankzij het veranderlijke Hollandse weer het nodige te verduren. Om houtrot te voorkomen, wat kan gebeuren wanneer de verflaag loslaat en weer en wind rechtstreeks in contact komen met het hout, is het belangrijk kozijnen en deuren eens in de paar jaar een nieuwe verflaag te geven.

Tip 4: Vlaggen laten wapperen

Met een wapperende vlag in de huisstijl van je bedrijf maak je al van vele meters afstand indruk op potentiële klanten. Bovendien weet iedereen meteen welk bedrijf er in dat prachtige pand zijn zitting heeft.

Tip 5: Groen in huis halen

Ook de binnenzijde van het pand mag natuurlijk niet vergeten te worden. Sfeer en warmte creëer je bijvoorbeeld door veel planten te plaatsen. Kies liever niet voor allerlei felle kleuren, maar houd het bij groen. Palmen en Sansevieria’s staan bekend als de ideale kantoorplanten. Ze zorgen voor een hoop zuurstof, wat de productiviteit van je werknemers ook nog eens ten goede komt.

Tip 6: Een representatieve balie(-medewerker)

Tot slot de balie: dit is hetgeen waar een nieuwe klant als eerst zijn of haar ogen op richt bij binnenkomst. De balie dient dus netjes, strak en stijlvol te zijn. Je bedrijfslogo op de balie wekt een professionele indruk. En denk natuurlijk ook aan degene achter de balie: deze persoon dient er netjes en verzorgd uit te zien, ze (of hij) is echt het visitekaartje van je bedrijf.