Administratiekantoor

Als ondernemer heb je natuurlijk veel te doen. Je moet rekening houden met de administratie, promotie van het bedrijf, aansturing van mensen en/of projecten, productie van producten of diensten en vaak ook nog eens de uitvoering ervan. Het is beter om dingen uit te besteden waar een ander beter in is. Dit bespaart je uiteindelijk geld én tijd. Laat je administratie doen door een professioneel administratiekantoor waar je terecht kunt voor advies en kwaliteit. Administratie is een vak op zich, en daardoor kost het ook veel tijd om dit goed bij te houden. Als je het goed doet, kan een goede administratie je geld besparen.

Waarom zou je het uitbesteden?

Het uitbesteden van je administratie aan een administratiekantoor kan veel voordelen hebben. Ten eerste bespaar je tijd en moeite en daardoor indirect ook geld. Over geld gesproken; het uitbesteden van je administratie kan je geld besparen. Ten tweede verdient een boekhouder of administratiekantoor zichzelf vaak terug. De boekhouder zorgt ervoor dat al je bonnetjes. facturen en belastingplichtigen netjes en zorgvuldig worden verwerkt. Ook hebben zij ervaring in dit vak, waardoor ze weten hoe en wat je het beste kunt doen als je vragen hebt.

Waarvoor boekhouder inhuren

Een boekhouder of administratiekantoor huur je doorgaans in om je administratie te laten doen. Hier hoort bijvoorbeeld ook de facturatie, documentverwerking en andere bedrijfskosten bij. De prijs die je hiervoor moet betalen is afhankelijk van hoeveel administratie je hebt om uit te besteden. Waar een boekhouder voornamelijk voor wordt ingehuurd is advies, voorraadadministratie, btw-aangifte, debiteuren- en crediteurenadministratie, loonadministratie en facturen.

Administratiekantoor tarieven

De tarieven voor het uitbesteden van je administratie aan een administratiekantoor kan verschillend zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van het administratiekantoor én hoe groot je bedrijf is en daardoor ook hoeveel administratie je uit handen geeft. Alles wat extra tijd kost, kost uiteraard ook meer. Een boekhouder kost gemiddeld voor een eenmanszaak een paar honderd euro per jaar. Een B.V. daarentegen betaalt een stuk meer, omdat zij een AA-accountant in moeten schakelen door de complexiteit van de administratie van een B.V. De prijzen van een administratiekantoor verschillend daarom ook. Vaak kun je telefonisch of via de website van het administratiekantoor een offerte aanvragen. Hierdoor weten zij wat je wensen en behoeften zijn en vervolgens kunnen ze hier een prijs uit op maken. Je kunt dit bij meerdere partijen proberen om te kijken wat het best bij je past.