jonge huid
De eeuwige jeugd is iets wat mensen al honderden jaren nastreven. Het is niet voor niets dat bijna elke vrouw op zoek is naar het product dat hun rimpeltjes doet verdwijnen – behalve die lucky few dan. Maar wat is het geheim van de lucky few? Lees hieronder de beste gewoonten om jezelf aan te leren als je nog jarenlang wilt genieten van een jonge huid. Ben je op zoek naar een anti-aging methode die sneller zichtbaar is? Kijk eens op de website van Cryo21.

Skip nooit de gezichtsreiniger

Het is erg belangrijk om altijd aan het einde van de dag grondig je gezicht schoon te maken. Ook als je geen make-up hebt gedragen. Make-up, maar ook zonnebrand en vervuiling van de stad bouwen zich door de dag heen op op je huid. Maak je je gezicht niet schoon dan heeft dat vervelende gevolgen. Een doffe huid, breakouts of zelfs afgebroken wimpers. Maak er dus een gewoonte van om elke avond je gezicht schoon te maken – ook na een lange avond uit.

Verwissel van slaaphouding

Val jij ook zo graag op je zij in slaap? Of juist op je buik? Geen van deze houdingen maken je gezicht blij. Door in deze houding te slapen druk je meerdere uren achter elkaar je gezicht in je kussen. Het duurt jaren voor je het effect ziet, maar dat effect is wel meer lijntjes en rimpels. Wil je een jonger uitziende huid, dan is op je rug slapen de beste houding. Kun je nou echt niet op je rug in slaap vallen? Wissel dan op zijn minst de kant waarop je slaapt elke nacht.

Kies een andere kussensloop

Voor een zo jong mogelijk ogende huid, wil je je huid zo min mogelijk irriteren. Schaf daarom een kussensloop van zijde of satijn aan. Deze stoffen zijn zachter dan bijvoorbeeld katoen en maken de frictie tussen de kussensloop en je gezicht minimaal. Dit zorgt voor minder irritatie en ontstekingen – de grootste veroorzakers van huidveroudering.

Doe een schoonheidsslaapje

Klinkt gek, maar een schoonheidsslaapje werkt echt. Tijdens de nachtrust hersteld de huid zich namelijk het beste. Krijg je te weinig slaap, dan verstoor je als het ware het herstelproces van je huid. Daarnaast zorgt te weinig slaap ook nog eens voor meer van het stresshormoon cortisol, wat je collageen afbreekt. Dus, pak je satijnen kussen erbij en slaap lekker!