Hierom bouw je je eigen huis

eigen huis bouwen
Wie wilt het niet, je eigen droomhuis bouwen. Je kan alles afstemmen op jouw wensen, van het dak tot aan de plankjes in de kelder. Gelukkig zijn er al een hele hoop mensen je voorgegaan in het zelf bouwen van een huis en kunnen zij je een belangrijke tip meegeven: begin niet zomaar zonder een heel goed uitgedacht plan. Dan ga je namelijk fouten maken die je tijd en geld kosten. Om fouten te voorkomen kun je met de BIM methodiek werken om je bouwproject goed te laten verlopen. Maar eerst: waarom zou je je eigen huis bouwen?

Meer waar voor je geld

Een al bestaand huis kopen kost een hoop geld. Vooral als je een huis wilt wat dicht bij je droomhuis komt. Al heb je een huis gevonden, dan nog zijn er waarschijnlijk dingen die je aan wilt passen. En kosten van aanpassingen komen vanzelfsprekend nog bovenop het geld dat je hebt uitgegeven aan het kopen van een huis. Bespaar je de kosten van een makelaar, dan kun je die extra in je huis stoppen. Een zelfgebouwd huis kost gemiddeld genomen minder dan een al bestaand huis. Dus als je alles slim regelt, komt die extra kamer in huis ineens een stuk dichterbij.

Je leert je huis kennen

Bouw je je huis zelf, dan ken je elk hoekje en gaatje van hoe je huis in elkaar steekt. Dit is niet alleen handig als je moet weten of je een spijker in die muur kan slaan, maar ook als je later wilt verbouwen. Je komt dan geen verrassingen meer tegen. Koop je een bestaand huis dan kan het voorkomen dat je er jaren in woont zonder echt te weten waar de leidingen lopen en hoe de fundatie in elkaar zit. Wil je ├ęcht goed weten hoe je huis in elkaar steekt? Bouw dan je eigen huis.

Precies bouwen wat je wilt

Het is erg vanzelfsprekend, maar we noemen het toch: als je je eigen huis bouwt kun je precies bouwen naar jouw smaak. In een bestaand huis zullen er altijd wel dingetjes zijn die je toch net niet leuk vindt of irriteren. Bouw je huis zelf en je zult geen van deze problemen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *