Het prikbord van de supermarkt: 5 berichten

prikbord

Bijna iedere supermarkt heeft er één: het befaamde prikbord. Een populair medium, welke vooral bij de oudere generatie goed in de smaak valt. Zo af en toe zijn er absolute pareltjes te vinden. In no time gaan ze vervolgens viral op het internet. Maar waartoe dient dit middel eigenlijk? In deze blog vertellen wij jou welke berichten hun weg naar het prikbord vinden.

Diensten

Het prikbord is een waar walhalla voor de zwartwerkers en hun afnemers. Berichten over diensten vloeien er namelijk rijkelijk. Titels als: ‘Gastouder gezocht!’, ‘Virus op uw PC?’ of ‘Schoonmaakster aangeboden’ komen veelvuldig voor. Ideaal, want in de omgeving is er altijd iemand op zoek naar jouw diensten. Hierdoor ontstaat er een fijne wisselwerking. Ook witwerkers – die aangesloten zijn bij een organisatie – kunnen hier hun diensten delen.

Contactadvertenties

Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. Tot voor kort was het een groot taboe. Mensen hebben geen maatje om hun leven mee te delen. Dat terwijl ze die wel graag willen hebben. In dat geval kunnen ze ervoor kiezen om een contactadvertentie aan te maken. Hier geven ze aan wat voor persoon ze zoeken met daarbij hun contactgegevens. Hoeveel van deze advertenties zouden tot een romance hebben geleid?

Tweedehands producten

Tot het internet zijn intrede maakte, werd het prikbord van de supermarkt gebruikt als marktplaats. Tweedehands artikelen werden hier te koop gezet, weggegeven of bij wijze van ruil aangeboden. Andersom gebeurde dit natuurlijk ook. In jouw zoektocht naar een specifiek product kon het prikbord jou naar de heilige graal leiden. Vandaag de dag wordt dit middel nog steeds gebruikt. Vooral onder studenten is het prikbord erg populair.

Evenementen

Op het prikbord wemelt het van de kleurrijke affiches en flyers. Van de meest spetterende feestjes tot gemoedelijke rommelmarkten: ze worden met enige regelmaat met de bezoekers van de lokale supermarkt gedeeld. Ideaal, want in de koffiecorner zitten altijd mensen die op zoek zijn naar vermaak. Zo heb je jouw doelgroep heel makkelijk bereikt.

Promotie

Prikborden zijn niet alleen het domein van de particulier. Ook bedrijven kunnen er hun boodschappen kwijt. Heb je een nieuw product of bied je in de nabije omgeving een goede dienst aan? Dan kun je hier altijd een flyer achterlaten.