Genieten in de natuur

nachtkijker

We zijn in Nederland maar wat druk met werk, studie, verjaardagen en ga zo maar door. We vullen ons leven met dingen in plaats van dat we van de natuur genieten. In dit artikel gaan we het hebben over hoe we de natuur in Nederland opnieuw kunnen ontdekken.

Wandelen of fietsen over de Veluwe

Op de veluwe zijn er heel veel mooie routes die je kunt bewandelen. Je kunt wandelen over het kootwijkerzand, door de leuvenumse bossen, de Loenermark, De Hoge Veluwe, de Veluwzoom-Posbank, langs Mariënborn, in het Deelerwoud, over het Wekeromse Zand, Landgoed De Dellen en Planken Wambuis. Al deze gebieden zijn heel verschillend en laten zien hoe veelzijdig Nederland is. Je kunt de Veluwe dus niet vaak genoeg bezoeken. Wil je veel zien van de Veluwe? Dan kun je het best een fiets meenemen of daar huren. Met een fiets kun je gemakkelijk meerdere tochten fietsen.

Met je nachtkijker dolen door het bos

In je eentje, of met een goede vriend, doe jij je camouflagekleren aan en begeven jullie je naar het bos. Met een nachtkijker kunnen jullie de dieren prachtig zien. In Nederland zijn weinig wilde roofdieren, maar neem voor de zekerheid een buks of dolk mee. Hier heb je geen vergunning voor nodig. In het bos kun je echt even één worden met de natuur. Ga nooit zonder goede voorbereiding voor een langere tijd de natuur in.

Kanovaren en kajakken in Nederland

Kleine riviertjes waar geen vrachtschepen overheen gaan zijn het meest ideaal om over te gaan kanovaren. Het is ook leuk om te gaan kanoën bij Giethoorn, in de Biesbosch of in Waterland. Kanoën is goed om je kracht en conditie op peil te houden. Het is leuk om met familie en vrienden te doen tijdens een weekend weg. In plaats van een museum te gaan bekijken, kun je genieten van de natuur. Kanovaren of kajakken is alleen geschikt bij mooi weer. Als het regent, waait of koud is, is het niet slim om voor je plezier het water op te gaan.

Met je auto door de natuur

Als je beschikt over een auto dan kun je rijdend door de natuur ook veel moois zien in Nederland. Stop bij mooie uitzichtpunten, rivieren, meren en bruggen. Met de auto kun je veel in korte tijd zien. Ideaal voor als je niet heel lang de tijd hebt.

Ballonvaart over stad of land

Prachtige vergezichten zijn zichtbaar als je met een ballon over Nederland vliegt. Dit is een ervaring dat geweldig is voor het hele gezin. Kies een mooie plek uit voor de ballonvaart. Dit kan zijn een mooie stad of natuurgebied dat jullie weleens vanboven willen zien.