De mogelijkheden van een incassobureau

incassobureau

Veel mensen hopen er nooit mee in aanraking te komen, op welke manier dan ook. Er zijn ongeveer 444 incassobureaus. Hoogste tijd om iets meer te weten te komen over wat een incassobureau doet en wat de mogelijkheden zijn van een incassobureau. Wat de mogelijkheden van een incassobureau zijn, dat lees je hieronder!

Een incassobureau is soms onvermijdelijk

Als je een rekening niet betaald hebt, omdat je een meningsverschil of iets dergelijks hebt met je leverancier, dan heb je liever geen incassobureau op je dak. Als je een incassobureau moet inschakelen om jou geld te innen bij een partij, dan had je dit liever natuurlijk zelf afgehandeld. Toch is een incassobureau inschakelen soms onvermijdelijk. Een professionele partij kan vaak makkelijker tot een oplossing of compromis komen.

Wat een incassobureau in het algemeen?

Een incassobureau helpt bedrijven die klanten hebben die in gebreke zijn gebleven wat betreft de betaling. Deze openstaande vorderingen proberen incassobureaus te innen. Dit doen ze door middel van aanmanende brieven te sturen. In die brief kan gerept worden met het inschakelen van een deurwaarder of een advocaat. Iedereen heeft de mogelijkheid om een incassobureau te starten.

Betalingsregeling als je in gebreke bent gebleven

Vaak is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Sommige bedrijven zitten in zwaar weer en kunnen daardoor niet hun betaling nakomen. Wellicht kunnen ze het wel in 12 of 24 termijnen betalen? Bij bonafide incassobureaus proberen ze vaak tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Aansluiten bij de NFV en IFA

De Nederlandse Franchise vereniging versterkt de belangen voor franchisegevers in Nederland. Het is goed om je daarbij aan te sluiten als je een incassobureau hebt. Ook is het aan te raden om je aan te sluiten bij de IFA. Dit is de oudste en grootste wereldwijde vertegenwoordiger van de franchisebranche.

Wat te doen als je een brief krijgt van een incassobureau

Het beste wat je kan doen is betalen of vragen om een betalingsregeling. Dit moet je natuurlijk alleen doen als je weet dat jij degene bent die in gebreke is gebleven zonder goede reden. Vraag bewijs als je van mening bent dat de vordering onterecht is. Geen ook gelijk aan dat je niet betaalt. Schakel een rechtsbijstandverzekeraar in. Deze partij kan jou bijstaan.