schilder

Gefeliciteerd! Je hebt een huisje in Zwolle bemachtigd. Of je het nu gaat huren of het gekocht hebt, maakt niets uit. Je wilt het graag naar eigen smaak aanpassen. Dat houdt in dat je de muren wilt gaan witten en de kozijnen graag onder handen wil nemen. Maar hoe duur is zoiets wanneer je het aan een professionele schilder uit Zwolle zou overlaten? In deze blog vertellen wij welke prijzen die je kunt verwachten.

Binnenschilderwerk

Blaasjes. Scheurtjes. Dit zijn twee duidelijke signalen dat jouw binnenschilderwerk aan vervanging toe is. Dat hoeft echter niet de reden te zijn voor een schilderbeurt. Als nieuwe huurder of eigenaar druk je graag een eigen stempel op de binnenkant van het huis. Niet zo vreemd, want het heeft een grote invloed op de uitstraling van jouw woning. Hoe duur een schilder is, is afhankelijk van de soort taken die hij of zij uitvoert. Toch kun je in de meeste gevallen rekening houden met € 35 euro per uur.

Prijzen per taak

Geen enkele klus is hetzelfde. Het schilderen van muren gaat bijvoorbeeld sneller dan nauwkeuriger werk, zoals: kozijnen en deuren. Daarom verschillen de prijzen per klus sterk. Hieronder delen wij enkele gemiddelde prijzen: Kozijnen – vanaf €90 Trappen – vanaf €200 Woonkamer – vanaf €700 Deuren – vanaf €150 Soms is het alleen nodig om grote oppervlakten onder handen te nemen. Je kunt er dan voor kiezen om jouw muren te sauzen of te spuiten. De kosten hiervan worden per vierkante meter berekend: Sauzen – vanaf €12 per m2 Spuiten – vanaf €5 per m2

Buitenschilderwerk

Het onderhoud van buitenschilderwerk is ontzettend belangrijk. Immers, op deze manier wordt het hout van jouw woning beschermd tegen weer en wind. Als huurder zul jij je hier echter geen zorgen om hoeven te maken. Dit wordt namelijk geregeld door de eigenaar. In het geval van een koopwoning moet je de volgende punten onderhouden: Kozijnen Dakkapel Deuren Boeidelen. Vaak is er sprake van een totaalprijs. Schilder bepalen deze in de regel op basis van woontype. Woon je in een appartement? Dan kost buitenschilderwerk gemiddeld rond de €1000,-. Een woning kost tussen de €1.500 en de €6.000.-.