Altijd op het juiste moment onderhoud aan je wagenpark

Bij het leiden van een groot transportbedrijf komen veel verschillende zaken kijken. Zijn er genoeg vrachtwagens en bestelbussen? Zijn er genoeg chauffeurs? Komt het allemaal rond met de planning? Dit zijn maar enkele voorbeelden waar je rekening mee moet houden. In dit artikel gaan we vooral in op de nieuwste en slimste manier om je wagenpark goed te onderhouden.

Technologische vooruitgang

Zoals met veel zaken tegenwoordig kunnen we door het slim inzetten van technologie veel geld besparen. De nieuwste trend in de transportbranche is het gebruiken van een webapplicatie die continu bijhoudt welke van je wagens aan een beurt toe is. In veel vrachtwagens en bestelbussen zit tegenwoordig zo veel computergestuurde apparaten, dat je met deze data ook je wagenpark pro-actief kan onderhouden. Sterker nog, het kan verstandig zijn om na te denken over je garage inrichting, omdat je nu hele andere klussen dan eerst uitvoert. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

De webapplicatie leest continu alle data uit, maar houdt ook rekening met toekomstige ritten. Staat er bijvoorbeeld een trip gepland met veel stijgingsmeters? Dan kan het raadzaam zijn om de remblokken nog even te controleren. Zo ga je dus veilig en verantwoord op pad. Omdat controles en kleine ingrepen preventief plaatsvinden, zijn over een langere periode gezien de kosten ook veel lager. Er vinden geen grote beurten plaats en de bezetting van je wagenpark blijft optimaal. 

Zitten daar nog meer voordelen aan?

Veiligheid en efficiëntie zijn natuurlijk de belangrijkste punten om het beheer van je wagenpark aan een webapplicatie over te laten. Maar kostenbesparing is natuurlijk ook erg belangrijk. Er worden geen onnodige checks uitgevoerd aan voertuigen die nog goed zijn. In het verleden werd zo kostbare tijd van de monteur verspild. Dat is nu niet meer aan de orde.

Kan elk bedrijf met een applicatie werken?
In principe zitten er geen grenzen aan wat een applicatie voor jouw bedrijf kan betekenen. Laat je door een vooraanstaand digitaal bureau goed informeren over de mogelijkheden. Met de juiste applicatie kan jij ook efficiënter en voordeliger gaan werken. En dat vinden we allemaal leuk!