Activiteiten om je hoofd leeg te maken

zeilboot huren

Soms is het lekker om een tijdje helemaal niks te doen en te lummelen. Daar kan je van uitrusten. Je kan even resetten en daarna weer volle bak vooruit in het drukke Nederlandse bestaan. Soms heb je afleiding nodig. Maar afleiding kan op veel verschillende manieren. Je kan gaan voor een stedentrip, all inclusive of een actieve vakantie. Ja, actief, ja!

Waar rust je van uit op vakantie?

Het meest rust je uit van dingen die je nog nooit hebt gedaan of gezien. Nieuwe indrukken, nieuwe gezichten en activiteiten waarbij de adrenaline door je lichaam giert, zorgen ervoor dat je een voldaan en uitgerust gevoel krijgt. Plan het hoogtepunt tegen het einde van de vakantie. Voorpret en nog een paar dagen in Nederland chillen na je vakantie zorgt ervoor dat je langer van je vakantie geniet.

1. Ga zeilen

Op het water zijn geeft een vrij gevoel. Je kan zelf bepalen welke kant je op wil, bijna niemand zal je proberen tegen te houden. Dit vrije gevoel wordt versterkt als je door middel van fysieke inspanning de vaarrichting bepaalt. Natuurlijk zal het moeilijk zijn om over één nacht ijs een goede zeiler te worden. Bij Enjoy Sailing kun je een zeilboot huren en je kunt er ook leren zeilen.

2. Ga klimmen

Wat was er vroeger leuker dan klimmen in bomen, tikkertje doen in een klimpark of de speeltuin rond klimmen. Niet veel, misschien 5 december of je eigen verjaardag. Bergen beklimmen is natuurlijk het serieuze werk. Wil je dit doen? Zorg er dan wel voor dat je met de juiste uitrusting en training gaat klimmen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

3. Ga roadtrippen

De ideale combinatie van dingen zien, mensen spreken en dingen doen is roadtrippen. Een reis met vrienden en constant op weg naar het volgende doel. De reis opzich is eigenlijk het doel. De verblijf punten zijn er om uit te rusten en nieuwe indrukken op de te doen.

4. Ga survivallen

Doe dit niet alleen en houdt contact met de buitenwereld. Mocht het fout gaan of mocht je geen eten kunnen vinden, dan kun je nog op tijd aan de bel trekken.