5x leuke uitstapjes voor in de vakantie

Uitstapje

Met de kerst- en voorjaarsvakantie weer voor de boeg, is dit het ideale moment om te kijken naar leuke dagjes uit. Vooral met kinderen wil je namelijk niet de hele dag in huis hangen. Gelukkig is er in Nederland zat te doen. Wanneer je een gezellig dagje weg wilt met het gezin, mag je onze volgende tips zeker niet missen!

Burgers’ Zoo

Dierenparken zijn zeker niet alleen geschikt voor de warmere maanden. Ook in de winter is er van alles te beleven. Dankzij de vele binnenverblijven van Burgers’ Zoo kan je hier zelfs met slecht weer prima terecht. Extra leuk: In de voorjaarsvakantie is er een boeiend lichtspektakel dat je langs alle levensfases van vlinders voert. Van eieren tot rups en de transformatie naar vlinder. Bovendien is een deel van het park tijdens deze periode extra lang geopend tot 21:00 uur.

Een nachtje weg

Minstens zo leuk als een tripje naar het buitenland: een weekendje weg in eigen land. Hotel Zalkerbroek biedt de ideale uitkomst om even heerlijk tot rust te komen. Dankzij de gunstige ligging is er genoeg te doen in omringende plekken als Zwolle, Kampen en Elburg. Bovendien bieden ze arrangementen waarbij je tevens toegang hebt tot Sauna Swoll. Dat wordt een weekend vol genot!

Bezoek een museum

Voor een leuke én leerzame dag kan je terecht in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het museum neemt je mee in de geschiedenis van het brood en banket. Bij diverse voorstellingen is te zien hoe bakkers diverse etenswaren maken voor bij het kerst- of paasontbijt. Ook heel leuk is dat je zelf aan de slag kan. Zo is er de mogelijkheid om allerlei gebakjes te maken. Het eindresultaat mag vervolgens mee naar huis.

Het bos of de natuur in

De natuur of het bos in is altijd een goed idee!. Wat voor seizoen of weer het ook is, de buitenlucht doet men altijd goed. Bovendien beschikken we over een enorm scala aan mooie natuurgebieden en parken in Nederland. In de vakanties zijn er vaak speciale activiteiten voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld met de boswachter mee op paddenstoelenjacht. Het beste kun je even kijken op de website van Natuurmonumenten voor een exact overzicht van alle georganiseerde avonturen!