5 tips om je huis te beveiligen

5 tips om inbraak tegen te gaan

Doe je er wel alles aan om de inbreker buiten te houden? Je kent vast wel de reclame: ‘Geef inbrekers geen kans.’ Maar geef jij inbrekers echt geen kans? In dit artikel gaan we een aantal fouten en tips bespreken, zodat jij de kans drastisch verlaagd dat een inbreker jouw huis uitkiest en inbreekt.

Doe deuren en ramen altijd op slot

Het komt nog geregeld voor, mensen die de deur vergeten op slot te doen. In een haastige bui naar het werk en daardoor vergeten de deur dicht te doen. Vooral in een drukke, arme, achterstandswijk kan dit tot desastreuze gevolgen leiden. Let er daarom altijd goed op dat je de deur altijd op slot doet. Anders maak je het inbrekers wel heel erg makkelijk. Op zoek naar een veilige deur? Bezoek dan de website van deurmarkt.com.

Licht aan (laten springen)

Als je op vakantie gaat is het slim om je lampen in je huiskamer middels een tijdschakelaar aan te laten schieten. Inbrekers zullen dan denken dat je gewoon thuis bent. Inbrekers houden niet van het licht, ze opereren liever in het donker. Daarom is het goed om een sensor aan de achterkant en de voorkant van je huis te plaatsen. Middels deze sensoren kun je bijvoorbeeld de lichten bij de voordeur, brandgang en achterzijde van de woning aan laten springen.

Post niet op sociale media als je op vakantie bent

Als je op vakantie bent is het het beste om niet te posten op sociale media als er niemand anders thuis is. We zien nog vaak dat inbrekers een bekende zijn van degene waar wordt ingebroken. Post dus je vakantiefoto’s als je weer thuis bent. Zo voorkom je dat inbrekers een kijkje gaan nemen bij jouw huis terwijl jij op vakantie bent.

Lawaai produceren

Een alarminstallatie geeft een dusdanig hard lawaai dat jijzelf en je buren wakker worden als er ingebroken wordt. Ook zal de alarmcentrale vrijwel gelijk naar jouw huis bellen. Inbrekers zullen niet weten hoe snel ze weg moeten komen. Grind om een woning zorgt ervoor dat een inbreker niet geluidloos jouw huis kan naderen. Een blaffende hond maakt lawaai en schrikt daarnaast ook af. Als je doorhebt dat er ingebroken wordt bij jou, is het beter om lawaai te maken in plaats van de inbreker te confronteren. Roep bijvoorbeeld dat je de politie hebt gebeld.

Hang- en sluitwerk

Goed hang en sluitwerk is heel belangrijk. Als je een slot hebt met een SKG-certificering, wat je terugziet aan de 1,2 of 3 sterren die er opstaan, dan is dat goed! Heb je dit niet? Laat je dan informeren bij een slotenmaker.