4 misverstanden bij het kopen van een bruidsjurk

Bruidsjurk

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Je kunt het zelf nog nauwelijks bevatten. Eén ding is zeker: een spannende tijd breekt aan. Samen met jouw beste vriendinnen ga je namelijk op zoek naar die perfecte trouwjurk. Om deze zoektocht zo speciaal mogelijk te maken, delen wij in deze blog de meest voorkomende misverstanden in het pashokje. Zo willen wij tegengaan dat dit sprookjesachtige hoofdstuk onverhoopt in tranen eindigt.

1. Jurken pas je altijd in jouw eigen maat

Tja… Ideaal is misschien anders. Veel bruidsmodezaken hebben maar één maat per trouwjurk hangen. Bruidsjurken pas je dus vrijwel nooit in jouw eigen maat. Tijdens het passen wordt er gebruik gemaakt van spelden en klemmen. Zo krijg je alsnog een goede indruk van het gewenste model. Je zult echter wel door de pasvorm heen moeten kijken. Deze is niet altijd perfect. Geen enkel probleem, want de jurk wordt altijd in jouw eigen confectiemaat besteld. Daarnaast wordt het model ook nog eens vermaakt. 

2. Een bestelling is zo binnen

Vandaag de dag gaat de bezorging van pakketjes razendsnel. Bestel je kleding via het internet? Dan heb je jouw nieuwe setje vaak binnen vijf dagen in jouw kast hangen. Luxe went snel. Het is dan ook niet vreemd dat veel aanstaande bruiden denken dat de levering van een trouwjurk niet lang op zich laat wachten. Helaas klopt deze verwachting niet. Een bruidsjurk heeft een gemiddelde levertijd van 4 maanden. Begin daarom ruim van tevoren met jouw zoektocht!  

3.Hoe meer support, hoe beter

Support tijdens de zoektocht naar jouw perfecte trouwjurk is fijn. Je kunt namelijk op jouw vriendinnen en familie terugvallen. Zeker wanneer je het allemaal niet zo zeker meer weet. Toch is het onverstandig om veel mensen met jouw pasafspraak mee te nemen. Hoe meer personen je in jouw avontuur meeneemt, hoe lastiger het wordt om aan alle verwachtingen te voldoen. Er ontstaan irritaties en uiteindelijk wordt de knoop moeilijker doorgehakt.

4. De getoonde prijs van de jurk is een totaalprijs

Yes! Je hebt jouw ultieme droomjurk gevonden. En die prijs? Die valt precies binnen jouw budget. Helaas moeten wij je teleurstellen. Niet iedere winkel noemt de totaalprijs, waardoor je alsnog het risico loopt jouw spaargeld te overschrijden. De lingerie, de kosten voor het vermaken van de jurk. Deze komen er in veel gevallen nog bovenop.